Plat saludable de na Raquel

Paula Barrigón

PLAT SALUDABLE D'EN LLUÍS CAMPS

PLAT SALUDABLE MARIA MATEU

Plat de n'Elisabet

Plat d'en Mario

Plat d'Aina López

PLAT DE NA LAIA

Plat de na Maria Mateu


DEIXEM-LOS ENTRAR A LA CUINA

 Minixefs: Infants als fogons!

Cuinar aporta a les criatures molts beneficis i aprenentatges 

El confinament s’ha consolidat com una bona oportunitat per cuinar a casa amb els infants. La cuina potencia la creativitat, però també el càlcul matemàtic, el treball en equip i l’ajuda a les tasques de la llar, i engresca a conèixer els aliments i menjar millor.

Un dels aspectes positius de tots aquests llargs dies de confinament amb els infants  tancats a casa i sense anar a escola ha estat compartir receptes i creativitat a la cuina. Moltes famílies s’han abocat a fer pa, coques, pastissos i plats més o menys elaborats, seguint tutorials o repescant receptes de programes televisius com MasterChef junior, un hit amb milers de seguidors. Aquest fenomen, unit a l’interès creixent en els últims anys per una alimentació més saludable dels més petits, ha provocat una onada de cursos i tallers en què les criatures i la cuina lliguen tan bé com l’allioli.

Segons els experts consultats, la cuina és un laboratori de creativitat, un lloc ideal per aprendre psicomotricitat fina (tallant, ratllant, fent servir la mànega pastissera...), per guanyar autonomia i autoestima -“Ho he fet jo sol!”, proclama més d’un i una, bufats d’orgull- o, fins i tot, per treure’s els fàstics de cop (netejant peix, filetejant carn...). I, qui sap?, potser seran futurs gurmets o, fins i tot, cuiners.

A l’hora d’acostar-se a la cuina, s’ha de tenir en compte l’edat i les capacitats dels infants. L’adult que els acompanya ha de saber gestionar i dirigir els passos per crear un plat i animar els menuts a deixar-ho tot net i endreçat.

Des de la Fundació Alícia, el reconegut centre d’investigació culinària, apunten: “A partir dels 3-4 anys els nens solen tenir la motricitat fina prou desenvolupada per manipular petits aliments i ajudar a elaborar gairebé qualsevol plat. Amb 5 o 6 anys ja podran exercir de marmitons de cuina sense problemes”. Molts beneficis i aprenentatges.Des de la Fundació Alícia apunten alguns dels beneficis de cuinar: Els ensenya a ser més metòdics i a treballar amb la memòria. Pot ser una manera de fer entendre als petits la importància d’ajudar en les tasques de la casa. Els pot ajudar en el desenvolupament de les destreses motores, habilitats matemàtiques i desenvolupament de l’alfabetització. Bé és cert que hi ha elements perillosos com el foc o els ganivets. “Per això, és aconsellable que l’adult hi estigui al davant i que, al principi, la criatura només observi o faci tasques senzilles com batre, amanir o pastar. A poc a poc, i a mesura que vagin creixent, se’ls pot introduir en l’ús dels elements més perillosos, que incorporaran de manera fàcil a la seva rutina”,                                                                                                Paloma Arenós. (aracriatures)

      

PLATS SALUDABLES I DIVERTITS.

ENVIA LA FOTOGRAFIA D'ALGUN PLAT DIVERTIT DEL TEU MENÚ